Matematik

TI-89 - integrale og differentiering

12. januar 2012 af Jon-ekstra (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan man beregner integrale og differetiering på TI-89?

Har set at der er en differentiering og integrale option i calc(F3) og henholdsvis 1: og 2:. er det disse options? og i såfald hvordan skal opsætningen være så den ikke siger domain error?

 

På forhånd mange tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. januar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Jepsen du. Det er det... 

Tryk på en af dem. Så skulle der gerne dukke et tegn frem og starten af en parantes. 

-> Du skriver, hvad du hhv. vil tage integralet, eller differentialet af.

->> Skriver "komma"x (Kommaet, er ikke det standard komma. Men et stort kommategn på en anden knap.)

->>> afslut med parantes slut.

->>>> Prøv dig lidt frem

->>>>> Held og lykke :)


Svar #2
13. januar 2012 af Jon-ekstra (Slettet)

Jeg leger lidt med 2 variabler x og y

Og hvis vi antager en ligning 3^2x+4^2y+5x+6y+8, som vi fx. vil differentiere

Så opskriver jeg det således:

d(3^2x+4^2y+5x+6y+8,x,y)           ( benytter mig af "komma" knappen som ligger under "T" og "9")

Hertil siger den "error: domain error"

 

Kan du se hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2012 af mathon

           Define f(x,y) = 3^(2x)+4^(2y)+5x+6y+8,x,y)

           d(d(f(x,y),x),y)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2012 af mathon

tilsvarende

           Define f(x,y) = 3^(2x)+4^(2y)+5x+6y+8,x,y)

           ((f(x,y),x),y)

 


Svar #5
13. januar 2012 af Jon-ekstra (Slettet)

Jeg får vidst brug for den udvidede forklaring på den der:

Går ind i other(F4) - Define (1)

taster ind:

Define f(x,y) = 3^(2x)+4^(2y)+5x+6y+8,x,y)

Hvorpå at den siger "Syntax" og henføre til jeg evt. mangler noget imellem det første komma og x ( +8,?x, )

Kan ikke lige se hvor i processen du implementere d(d(f(x,y),x),y) (formodenligt efter du har denfined udtrykket) - så jeg behøver vidst en uddybning for at fatte det :)

 

Jeg kan dertil se mine øjne har været lidt små i nat da jeg har skrevet  variablerne op i potensen, fremfor at det var variablerne der blev opløftet med en konstant ( ved ikke det har nogen indflydelse af valg af option).

dvs. 3x^2+4y^2+5x+6y+8 *

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. januar 2012 af mathon

  redigering

                          Define f(x,y) = 3x^2+4y^2+5x+6y+8

                          d(d(f(x,y),x),y)


Skriv et svar til: TI-89 - integrale og differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.