Matematik

Bestemmelse af monotoniforhold - hjælp!

14. januar 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opg her, som jeg fuldstændig er gået i stå med. Jeg kan ikke finde ud af at løse den, når jeg ikke må bruge hjælpemidler... er der nogle der kan hjælpe mig??

Bestem monotoniforholdene for funktionen f(x)=-x^(3)-3x^(2)+9x


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2012 af nielsenHTX

find maks/minimum for f(x) ved at finde hvornår 

f '(x)=0

kalder dem x1 og x2

bestem derefter fortegnet før xefter og efter x2 altså

f(x) er

± x1 ± x2±

brug at f '(x) siger at hvis

f '(x)>0 er f(x) positiv

f '(x)<0 er f(x) negativ.

 

 


Svar #2
14. januar 2012 af kamillabruun (Slettet)

Okay. Men når jeg skal finde max og min, så bliver jeg jo nød til at bruge en lommeregner? Jeg har N'spire og jeg er nået hertil: f'(x)=−3*x^(2)-3*2*x^(1)+9*1
f'(x)=−3x^(2)-6+9
f'(x)=−3x^(2)-6+9=0
Men nu kan jeg ikke komme videre og regne mig frem til resultatet. Jeg ved kun at hvis jeg bruger min lommeregner skal resultatet ende med: solve(−3*x^(2)-6+9=0,x) ? x=−1 or x=1. Men jeg kan ikke finde ud af at komme frem til dette resultat når jeg skal gøre det i hovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af nielsenHTX

#2

ax2+bx+c=0

har løsningen

x=(-b±√(b2-4ac)) /2a 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2012 af kieslich (Slettet)

rettelse til #1
brug at f '(x) siger at hvis

f '(x)>0 er f(x) positiv  voksende

f '(x)<0 er f(x) negativ.  faldende

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2012 af nielsenHTX

#4

hov ja selvfølgelig, beklager.


Skriv et svar til: Bestemmelse af monotoniforhold - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.