Matematik

Trigonometri i vilkårlige trekanter!

14. januar 2012 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med trekant AED i vedhæftet fil. 

Jeg skal finde vinkel D i hele firkanten, men jeg har selv regnet vinklen i ACD

Men somsagt har jeg brug for hjælp til at regne vinkel D i trekant AED


Svar #1
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

link til trekanten

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2012 af volcom1

Du kender tre længder i trekandten ADE, Dermed kan du ud fra cos bestemme vinkel D i denne trekandt


Svar #3
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

ja og der vil jeg jo bruge denne formel 

 

D=Cos^(-1) ( |DE|^2+ |DA|^2 - |AE|^2 / 2|DE||DA| )


Svar #4
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

også bedre kendt som Cos(C)=(a^2+ b^2-c^2) / 2ab


Svar #5
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

kan stadig ikke forstå det 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2012 af volcom1

Netop, dermed har du vinkel D ibegge trekandte, ved at lægge dem sammen har du den samlede vinkel firkanten


Svar #7
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

jep, men min lommeregner kan ikke regne stykket ud og ved ikke hvordan jeg skal sætte det ind i den :(


Svar #8
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

den siger bare ugyldigt input, derfor troede jeg ikke det var rigtig :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. januar 2012 af volcom1

du skal regne dem ud hver for sig, først regner du den ene vinkel og så den anden. Dem ligger du samme i hånden


Svar #10
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

ja det ved jeg godt, men det er selve vinklen i AED jeg lige skal regne ud først jo :) og det kan min lommeregner ikke !


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2012 af volcom1

 

Det burde virke hvis du indtaster: (11^2 + 70,21^2 -66^2 )/ 2*11*70,21 = COS D


Svar #12
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

jeg kan jo ikke skrive = cos D når det er den jeg skal finde, skal jeg så ikke have cos -1 ind i formlen? 


Svar #13
14. januar 2012 af madsfck (Slettet)

den kan stadig ikke, det kan jo ikke passe at vinklen er 1.1 ? 

er der nogen der kan finde ud af hvad den giver ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. januar 2012 af SuneChr

Vedhæftet

# 13 er rigtig nok, men vinklen er udtrykt i rad. Gang dette med 180/π  så fås grader.

# 12   Kald vinklen ADE frem for D, så ved alle, hvilken vinkel, der tænkes på. Vinklen er altid det midterste bogstav i bogstavsammensætningen.

Vedhæftet fil:SP SECC 1401121606.PNG

Skriv et svar til: Trigonometri i vilkårlige trekanter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.