Matematik

Solve anden-og tredjegradsligning

14. januar 2012 af klinkez (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er rigtig meget i tvivl om denne opgave,

Jeg skal finde hvor 2 grafer krydser hinanden ved disse funktioner:

(99000x - 92x^2 + 0,031x^3)/x = 99000 - 184x + 0,093x^2

Er det bare at køre på, eller kan jeg løse den vha. af solve/målsøgning i excel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af SuneChr

Start med at forkort med x på venstre side.  x ≠ 0 .

Flyt derefter hele molevitten over på én af siderne og sæt lig med 0 .


Svar #2
14. januar 2012 af klinkez (Slettet)

Er ikke helt med, minusser jeg bare en potens på hele den venstre side?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2012 af nielsenHTX

#2 ja det svare det til.

(a2/a)=a2-1=a1=a

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. januar 2012 af SuneChr

99000 - 92x + 0,031x2  =  99000 - 184x + 0,093x2            (Venstresiden kunne jo divideres med x)

- 92x + 0,031x2  =  - 184x + 0,093x2                              (99000 går væk)

Flyt venstresiden over på højresiden ved ledvis fortegnsændring og sæt lig med 0.

Så er der en 2. gradsligning tilbage at løse.          x ≠ 0

 


Svar #5
15. januar 2012 af klinkez (Slettet)

Super, havde jeg fuldstændig glemt.

Ser dette nogenlunde korrekt ud?

0 = (99000 - 184*x+0,093*x^2) - (99000 - 92*x + 0,031*x^2) - Vha målsøgning x = 1483,871


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2012 af SuneChr

# 5  Ja. Den fundne rod er rigtig.    (x = 0  kan jo så ikke bruges.)

Reducering giver    x·(0,062·x - 92) = 0       og giver en simpel division.


Skriv et svar til: Solve anden-og tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.