Matematik

lineær funktion

14. januar 2012 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

En økologisk kylling vejer 40 gram ved udklækningen. De næste måneder tager kyllingen 35 gram på om dagen.Hvad vejer kyllingen når den er 21 dage gammel? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Funktionsudtrykket:

y(t) = 35*t+40

hvor y betegner vægten i gram, og t betegner tiden i dage.

Indsæt t = 21 i funktionen for at få vægten, når kyllingen er 21 dage gammel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2012 af mathon

     
                  y = ax + b

vækst
                  dy/dx = a = 35       udklækningsvægt b = 40

vægt efter x dage

                
                  y = 35x + 40


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Så den vejer 775 gram?

Kan begge formler bruges?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, resultatet er korrekt.

Det er jo samme formel i #1 og #2. Den uafhængige variable kaldes t i #1 og x i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvilken ville du så anbefale at bruge ? og kan godt se det er det samme, ja :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Anbefale at bruge? Hvad mener du? Det er samme formel.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

#5 Det er ligegyldigt. (:

- Bare en af dem? :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Haha ok :)

Men kyllingen bliver desværre slagtet, når den vejer 2500 gram.Hvor gammel bliver kyllingen så?


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Løs ligningen y(t) = 2500 (se #1).


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Forstår jeg ikke helt..


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Hvilke tal vil du have jeg skal bruge?


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Forskriften for y(t) er givet i #1. Man skal derfor løse ligningen

35t + 40 = 2500 .


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. april 2012 af HrQuantum (Slettet)

Og så skal du bare isolere t :)


Brugbart svar (1)

Svar #14
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Jeg får at t = 492/7, hvilket giver 70,285. Så kyllingen bliver 70 dage?


Brugbart svar (1)

Svar #15
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

Men det jeg gjorde var jo bare at løse ligningen og isolerede altså ikke noget, som #13 siger? :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
10. april 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

At løse en ligning i t er jo det samme som at isolere t.


Brugbart svar (1)

Svar #18
10. april 2012 af J,WJ (Slettet)

"Og så skal du bare isolere t".. det er hvad der gjorde mig forvirret efter din kommentar. Men okey :) er med, tak.


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.