Matematik

Differentialkvotient af 2 funktioner

14. januar 2012 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Nogle der ved hvordan man regner differentialkvotienen ud for følgende funktioner:

f(x) = (x2+2)(x2-1)

f(x) = (0,5x-2)-1

Vil meget gerne vide hvilke formler der skal bruges, da jeg ikke kan finde dem selv ?

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Benyt produktreglen

(f*g)'(x)= f '(x)*g(x)+g '(x)*f(x)

for (1)

(1)    f ' (x) =[2x*(x2-1)]+[(x2+2)*2x] = 4x3-2x+4x3+4x = 4x3+2x = 2x(2x2+1)

Benyt reglen om differentiation af en sammensat funktion

f(g(x))' = g *(x)*f '(g(x))

for (2). Lav evt. omskrivning

f(x) = 1/(1/2x-2)

Denne kan du selv lave.


Svar #2
14. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#1


Benyt produktreglen

(f*g)'(x)= f '(x)*g(x)+g '(x)*f(x)

for (1)

(1)    f ' (x) =[2x*(x2-1)]+[(x2+2)*2x] = 4x3-2x+4x3+4x = 4x3+2x = 2x(2x2+1)

Benyt reglen om differentiation af en sammensat funktion

f(g(x))' = g *(x)*f '(g(x))

for (2). Lav evt. omskrivning

f(x) = 1/(1/2x-2)

Denne kan du selv lave.

Tusind tak for det.. Ved du hvordan man finder ligningen for tangenten til den første funktion hvor du har regnet f'(x) ud til 2x(2x2+1).. Har selv prøvet og jeg fik den til 0.. Det er ikke rigtigt.. Måske ved du hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Kan du ikke lige trykke "brugbart svar"? Ser på det om 10 minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Du finder tangenten vha. tangentligningen (kan indses intuitivt, at dette ligning giver tangentligningen)

y = f '(x)*(x-x0)+f(x0)


Svar #5
15. januar 2012 af siid002 (Slettet)

#4


Du finder tangenten vha. tangentligningen (kan indses intuitivt, at dette ligning giver tangentligningen)

y = f '(x)*(x-x0)+f(x0)

 

Det ved jeg godt, men kan du lige se hvad jeg gør galt her ?

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

f '(x0) = 4*(-1)3+2*(-1) = -4+(-2) = -6

f '(x0) * (x-x0) = -6*(x-(-1)) = -6x + 6

f(x0) = (x2+2)(x2-1) = (-12+2)(-12-1) = -2

y = -6x + 6 + (-2) = -6x + 4

Jeg ved at dette IKKE er rigtigt, men kan i se hvad jeg gør galt ?y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

f ' (x0) = -6x-6


Skriv et svar til: Differentialkvotient af 2 funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.