Matematik

3 ligninger m.

15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

A + B = 0        

2A + B = 2

2A + C = 4



***

Mit bud:

A + B = 0          --->  A = -B

2A + B = 2

2A + C = 4



2(-B) + B + C = 2

-2B + B + C = 2

-B + C = 2 *

isolere B i *              B = C - 2

 

jeg kan ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

der står du er videregående har du haft om lineær algebra?


Svar #2
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

det er rigtigt, men jeg er desværre svag i matematik


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2012 af nielsenHTX

# 2 ok... men du svarede ikke på om du har haft lineær algebra.... matricer


Svar #4
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Ja det tror jeg


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2012 af nielsenHTX

# 4 så kan du opskrive totalmatricen og det gør det hele meget lettere, se fil.

fra filen kan det aflæses at A=2 , B=-2 og C=0

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #6
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

what the shit, det har jeg ikke haft om :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2012 af nielsenHTX

#6 ok.

A + B = 0    (1)  

2A + B = 2    (2)

2A + C = 4   (3)

 

(1) ⇔A=-B (4)

indsætter (4) i (2)

-2B+B=2  ⇔B=-2 (5)

indsætter (5) i (1)

A-2=0 ⇔A=2 (6)

indsætter (6) i (3)

2*2+C=4 ⇔C=0

 


Svar #8
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

ja det er også det jeg kom frem til

men kan man bruge skabelonen f.eks. til at løse 3 ligninger med 3 ubekendte, eller kan der være afvigelser?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af nielsenHTX

#8 skabelonen? hvis du mener  substitutions metoden, så ja den virker altid.


Skriv et svar til: 3 ligninger m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.