Matematik

Dis

15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg skal bestemme den fuldstændige løsning til differentialligningen

y'' + 2y' + 5y = 0

Jeg har følgende hjælpe ligning

r2 + 2r + 5 = 0

Diskriminanten har jeg fået til

22 - 4 * 1 * 5 = -16 .... min lærer skriver efterfølgende = -4 < 0  (hvor kommer de -4 fra)

Hvis d er mindre end 0, gælder følgende

r = ( -b ± i√ ldl ) / 2a

min lærer skriver

r = (-2 ± i4)/2*1  =   -1 + 2i   --> k = -1   og w = 2

jeg forstår ikke hvordan læreren kommer frem til det jeg har markeret med fed

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

Nu er det ikke klart hvad k og w betyder i din matematikbog. Jeg har den jo ikke. Løsningerne skrevet ud får du ved at dividere de 2 i nævneren op i nævneren hvilket giver -1±2i Dette giver løsningerne e-1±2i = e-1*(cos(2) ± sin(t)*i)


Svar #2
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu :)


Skriv et svar til: Dis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.