Matematik

Matematik - tangent. Bestem x0

16. januar 2012 af studieportalenxxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg har en matematik opgave, jeg lige er gået lidt i stå i. Jeg håber i kan hjælpe :-)
Jeg har vedhæftet opgaven i et dokument.

Jeg har lavet a) og b), det er bare c) jeg ikke helt kan gennemskue.

a) y = 10,6667 - 13,9

b) funktionen stiger først til max., falder til min. og stiger igen

Mange tak på forhånd

 
Vedhæftet fil: STUDIE.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af peter lind

Brug at tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0). Sæt funktionerne ind og du har en ligning til bestemmelse af x0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2012 af Euroman28

du sætter din nye linje y = f'(x_0) * x den lig den oprindelig funktion og finder den ene fælles skærringspunkt som der eksistere. Den værdi du søger.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Matematik - tangent. Bestem x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.