Matematik

Differentier (x-1)sqrt(x)

16. januar 2012 af Justfromdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal diffenretiere den ovenstående ligning. Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning, men en funktion. Benyt, for eksempel, reglen for differentiation af et produkt, eller udtryk funktionen som en sum af to potensfunktioner.


Svar #2
16. januar 2012 af Justfromdk (Slettet)

sorry.. funktionen så ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2012 af Whut (Slettet)

(x - 1)x1/2

benyt (xn)' = nxn-1  og  (fg)' = f'g + fg'

eller

(x - 1)·x1/2 = (x - 1)2x = (x2 - 2x + 1)x = x3 - 2x2 + x

beregn så (x3 - 2x2 + x)'

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2012 af Whut (Slettet)

Det er forkert det, jeg har skrevet efter 'eller'. Så ignorer det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

De sidste to linier i #3 giver da ingen mening i relation til opgaven. Derimod har man

f(x) = (x -1)·x1/2 = x3/2 - x1/2

hvor man så kan benytte formlen (xn)' = n·xn-1 på hvert led i funktionen.


Skriv et svar til: Differentier (x-1)sqrt(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.