Matematik

Ligning for lineære sammenhæng

17. januar 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Bestem en ligning for den lineære sammenhæng, der går gennem punkterne (2,-4) og (-8,1).
Bestem derefter den x-værdi for hvilken y = 0.

Ved ikke lige helt hvad jeg skal stille op?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af SuneChr

  2a + b = - 4

- 8a + b = 1

Løs disse, og indsæt a og b i                  y = ax + b


Svar #2
17. januar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Er ikke helt med på hvad du mener.

Er y = ax + b ligning for den lineær sammenhæng?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af SuneChr

Ja, en linje kan fremstilles ved denne forskrift, når linjen ikke er parallel med nogen af koordinatakserne.

Når forskriften er klar, sæt da y = 0 og find x.

 


Svar #4
17. januar 2012 af Onleene95 (Slettet)

Ok tak! :)
 

Hvad menes der så med det her: Bestem derefter den x-værdi for hvilken y = 0. ?  


Skriv et svar til: Ligning for lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.