Matematik

Rationel funktion

18. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

R(x) = x2 /(x3-1)

Bestem partialbrøksfremstillingen.

Jeg har lavet mange af de her slags opgaver og hver gang er det en ny type. Opslitningen er vel på formen

A/x + (Bx+C)/?

 

Nogen der vil vise mig hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Start med at faktorisere nævneren:

x3 -1 = (x-1)(x2 + x + 1)

og prøv så med

R(x) = A/(x-1) + (Bx+C)/(x2 + x + 1)


Svar #2
18. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

Mange tak!


Svar #3
18. januar 2012 af Supercalifragilistic (Slettet)

Er følgende rigtigt:

(A*(x2+x+1) + (x-1)(Bx+C))/((x-1)(x2+x+1)) ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er sådan, man forlænger til samme nævner. Men du skal jo bestemme A, B og C.


Skriv et svar til: Rationel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.