Matematik

Matematik - Længde af Drivrem

18. januar 2012 af dieseldk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
Jeg har fået en omgave, hvor jeg skal regne længden ud, der sidder om to hjul

Det ene hjul har en radius på 0,65m
Det andet har en radius på 0,40m

Hjulene har så en centerafstand på 2.00m.

Umiddelbart ville jeg bare regne omkredsen ud på begge cirkler:
Cirkel1 = 0,65*2*π => 4,084m
Cirkel2= 0,40*2*π => 2,513m
Dividere hver med 2 og addere dem sammen:
4,084/2 = 2,042
2,513/2 = 1,256
2,042+1,256 = 3,298m.

Men nu kommer den irriterende del.
Til næste længde ville jeg egentligt gerne brug pythagaros.
0,65-0,40=0,25
0,252+2,02 = 4,0625. kvadratroden af 4,0625 = 2.015m

Altså vil det ialt give en rem på:
3,298+(2,015*2)

Men da remmen ikke vil tangere cirklerne lige
Hvilket min lærer gør os meget opmærksom på
og derved rammer cirklen før dens top og runder lidt af cirklen.

Hvordan kan jeg regne ud hvor meget af cirklen der rammes af remmen?

PS. Kig vedhæftet PDF

Vedhæftet fil: Arbejdselv opgave.docx

Svar #1
18. januar 2012 af dieseldk (Slettet)

Fejl i vedhæftet fil

Kig her i stedet!


Skriv et svar til: Matematik - Længde af Drivrem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.