Matematik

Hvordan bestemme man en ligning for en tangent i punktet p(2,f(2))

18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x)=x^(4)-3x^(2)-4

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2,f(2))

 

Jeg kan ikke finde ud af hvordan dette skal gøres er der nogen der kan hjælpe mig fra bunden af...

Så jeg kan forstå dette.. Det burde jo egenligt være let nok :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tangentligningen. Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Svar #2
18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

Men hvordan er det nu man laver den til f ' (x) og x0= hvad er det nu det er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af Whut (Slettet)

Husk, at (xn)' = n·xn-1

x0 = 2 = røringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når nu der spørges efter tangenten i punktet (2 , f(2)) , så er det vel klart, at x0 = 2 . Man skal så differentiere funktionen f(x) og beregne f'(x0) = f'(2) . Desuden skal man beregne f(x0) = f(2) , og så indsætte værdierne i tangentligningen.


Svar #5
18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

Og hvordan går man det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du må da have lært, hvorledes et polynomium som dette skal differentieres?

f(x) = x4 - 3x2 -4

Benyt formlen, som Whut gav i #2.


Svar #7
18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

Ikke helt da jeg fik hjernerystelse og var væk i de to uger hvor de lavede dette her :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så må du i gang med at læse de afsnit op, som du gik glip af, ellers forstår du jo ikke, hvad der foregår.


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2012 af Whut (Slettet)

Eksempel

f(x) = 4x5   ... så f'(x) = 5·4x5-1 = 20x4

Prøv nu selv at differenciere din funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2012 af Xesis (Slettet)

Du skal bruge formlen som Whut netop gav dig og du tager bare et led ad gangen, altså først differentierer du x4 så -3x2 og til sidst -4, derudover skal du huske at når du differentierer en konstant så bliver det bare nul.

Så skulle du gerne have et bud på de sidste. :)


Svar #11
18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

f(x) = 4*x4-1 - 2*3x2-1 -4

f(x)=4x3-6x-4 rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2012 af Xesis (Slettet)

-4 er en konstant og bliver derfor per difinition nul. (når du differentierer beskriver du kurvens hældning og en funktion med foreskriften f(x)=4 (eller anden konstant) har ingen hældning)

Ellers rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. januar 2012 af Whut (Slettet)

#11

Næsten .. Men, den korrekte differentialfunktion er f '(x) = 4x3 - 6x

"... til sidst -4, derudover skal du huske at når du differentierer en konstant så bliver det bare nul." - #10

f(x) = x4 - 3x2 -4 = x4 - 3x2 - 4x0

f '(x) = 4x4-1 - 2·3x2-1 - 0·4x0-1 = 4x3 - 6x - 0 = 4x3 - 6x


Svar #14
18. januar 2012 af CamillaChrstoffersen94 (Slettet)

Hvad gør jeg så herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2012 af Xesis (Slettet)

Bruger formlen som Andersen11 gav dig:

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. oktober 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Kan det passe at resultat giver 8x-10?

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16. En ligning for en tangent er en ligning af formen. y = ax + b , ikke blot et udtryk.

Brugbart svar (0)

Svar #18
15. oktober 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Er det er så rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18. Nej. Prøv at vise dine mellemregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #20
15. oktober 2014 af Mie12345678 (Slettet)

3(x-2)+12
3x-2+12
3x-10

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.