Matematik

Aktie regning, lidt svær matematik!

19. januar 2012 af Jaidane2009 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey alle sammen. Har en pænt svær opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.
Den lyder sådan her:

Isproducenten Frisko købte for 3 år siden aktier i to andre firmaeer for i alt 11,5 mio. kr.

I det første firma købte de for 7,5 mio. kr. aktier til kurs 162. (Aktie 1)

I det andet firma købte de for 4 mio. kr. aktier til kurs 677. (Aktie 2)

Dengang de købte, blev de rådet til at købe en helt tredje aktie, som dengang stod til kurs 1122. (Aktie 3)

I dag står aktie 1 til kurs 177

Aktie 2 står til kurs 650

Aktie 3 står til kurs 1173

- Ville det have været en bedre handel at have brugt alle 11,5 mio. på aktie 3 dengang?

-Udregn forskellen på de to scenarier.

 

...Sådan lyder opgaven :-)

Mvh... Meeee ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udregn, hvor mange aktier der blev købt af Aktie 1 og Aktie 2, og beregn aktiernes samlede værdi i dag.

Udregn, hvor mange aktier, der kunne være købt dengang af Aktie 3, og beregn hvor meget de ville være værd i dag.


Svar #2
19. januar 2012 af Jaidane2009 (Slettet)

Jeg fik det til 12.190


Svar #3
19. januar 2012 af Jaidane2009 (Slettet)

Tak for det :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Værdien af Aktie 1 i dag er 7.500.000·177/162        =   8.194.444,44 kr
Værdien af Aktie 2 i dag er 4.000.000·650/677        =   3.840.472,67 kr
Den samlede værdi af de to aktier i dag                   = 12.034.917,11 kr

Værdien af Aktie 3 i dag er 11.500.000·1173/1122 = 12.022.727,27 kr

I did the math -- you make the decision.


Skriv et svar til: Aktie regning, lidt svær matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.