Matematik

y = h(x)

20. januar 2012 af lDeathNote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Dette kommer til at lyde utroligt dumt, men skal lige have skåret tingene ud i pap, så here goes:

Jeg ved at h er et punkt i en sekant. Sekanten (der som regel har minimum 2 punkter afbildet i grafen) bruges til at finde hældningen på en tangent. Altså vil man gerne at h -> 0. For når det er gjort har man hældningen på tangenten.

Vigtigt af alt for mig er, at forstå om y=h(x), kan forstås som koordinater for h??

false, true?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dit spørgsmål er ikke særlig klart formuleret. h bruges normalt som tilvæksten i x-koordinaten.


Svar #2
20. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Okay. Noget helt andet. Kan du forklare, hvordan:

g(x0)-g(x)/g(x)*g(x0)*(x-x0) = -1/g(x)*g(x0) * g(x)-g(x0)/x-x0

Kan simpelthen ikke se hvordan det kan blive -1 i tælleren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2012 af NejTilSvampe

false.

for det første, "h er et punkt i en sekant" .. og så vil du lade h -> 0 , det giver ikke mening.. 

hvad du nok har ment er at; h er afstanden mellem x-koordinaterne for de to punkter hvor sekanten skærer med din graf.

h(x) kan ikke forstås som koordinaterne for h hvis h er et koordinat; for h(x) er ét tal, og h er et koordinatsæt.

Se evt. min egen lille opfindelse:

http://dl.dropbox.com/u/91554/Beviser/differentialregning2.ggb

her er Δx  symbolet for det jeg tror du mener med h.  

Prøv at grib fat i punktet x0+Δx og flyt det tættere på punktet x0. når Δx -> 0   (eller h -> 0) , går x0+Δx --> x0  , så de to punkter "smelter sammen". Læg mærke til at sekantens hældning ændrer sig når du ændrer x0+Δx. Leg med det lidt til du får intuitionen.. håber det kunne hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lær at bruge parenteser, så det fremgår mere tydeligt, hvad der divideres med hvad.

Drejer det sig om differenskvotienten for funktionen 1/g(x) ?

((1/g(x)) - (1/g(x0)) / (x - x0) = (g(x0) - g(x))/(g(x)g(x0)(x-x0))

                     = -(g(x) - g(x0))/(x-x0) / (g(x)g(x0)) → g'(x0)/(g(x0))2 for x → x0


Svar #5
20. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Kunne desværre ikke åbne linket :/


Svar #6
20. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

#4 - JA ! (:


Svar #7
20. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Fatter simpelthen ikke logikken i beviser.


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

I #4 skulle det være

((1/g(x)) - (1/g(x0)) / (x - x0) = (g(x0) - g(x)) / (g(x)g(x0)(x-x0))

                     = -(g(x) - g(x0)) / (x-x0) / (g(x)g(x0)) → -g'(x0) / (g(x0))2 for x → x0


Skriv et svar til: y = h(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.