Matematik

Find forskrift for potensfunktion

21. januar 2012 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har givet to punkter (0,1;0,607) og (1;01,960).

Jeg ved at begge punkterne ligger i den potensfunktion jeg skal finde f(x)=b*x^a 

Jeg har prøvet at regne mig frem ved at indsætte de kendte x og y værdier, så jeg får to ligninger med to ubekendte. Problemet er bare at jeg hurtigt kommer frem til 0=1,960'a*Log0,1 hvilket jo ikke er korrekt.
jeg gør selvfølgelig noget forkert, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvor?

Måske der er nogle der kan se hvor min fejl er?

Forresten er jeg godt klar over deres findes lettere måder at komme frem til en funktion på, men dem må jeg ikke benytte i denne opgave.

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af SuneChr

Vi har

0,607 = b·0,1a    og

1,96  =  b·1a

Det er, i sidste ligning let at se, hvad b er.

Indsæt da det fundne b i den første ligning, og find a.

                 0,607 = b·0,1a         ⇔            log 0,607  =  log b + a·log 0,1  

 


Svar #2
21. januar 2012 af Nugga-t (Slettet)

arhh ja, tak for svaret :)


Skriv et svar til: Find forskrift for potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.