Matematik

Radius af cirkel

22. januar 2012 af sashii - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg radius af en cirkel, hvis jeg har fået oplyst pilhøjden og korden (på C-niveau)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af mette48 (Slettet)

HVAD MENER DU MED PILHØJDEN?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

Måske kan det her hjælpe:

http://matb1htx.systime.dk/index.php?id=138


Svar #3
22. januar 2012 af sashii

#1, med pilhøjden mener jeg en vinkelret linje fra kordens midte og op til toppen (på perifien)

#2, den har vi slet ikke lært, så må jeg vel heller ikke bruge den..


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

#2 Hvorfor kan jeg ikke læse denne hjemmeside? Der står, at siden er låst.

#3 Upload et billede af din figur, så er det lettere at hjælpe dig.


Svar #5
22. januar 2012 af sashii

#4, Den gider ikke at vedhæfte


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Jeg tror du skal lukke den 'kørende' fil ned inden du vedhæfter den.


Svar #7
22. januar 2012 af sashii

Det har jeg prøvet

prøv her: file://localhost/Users/labbiqa/Desktop/opg.tiff


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Det kan ikke læses, for du har sat denne kilde ind direkte fra dit skrivebord. Gem evt filen som .doc og upload. Men, prøv ...

h = pilhøjde  ,  r = radius  , k = korde

Pythagoras sætning:     c2 = a2 + b2

r2 = (k/2)2 + x2 = (k/2)2 + (r-h)2        ... dvs x = r - h

Isoler r.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2012 af mathon

   p = pilhøjde  ,  r = radius  , k = kordelængde

                 r = (p/2) + k2/(8p)


Svar #10
22. januar 2012 af sashii

Hvad er det for en sætning? Må jeg godt bruge den når jeg slet ikke har lært den? 
- Og det har jeg allerede prøvet, men den gider ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. januar 2012 af fosfor (Slettet)

#4 Hvis du bruger det her google link, så kommer du ind på siden:

http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=pilh%C3%B8jden%20og%20korden&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fmatb1htx.systime.dk%2Findex.php%3Fid%3D138&ei=aCYcT6vELYOk-gbgtNmtCg&usg=AFQjCNFQ4XL7dv1HMjuCzYoR_zdww_4TIg&cad=rja


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

#10 Det nytter jo ikke bare at bruge det uden at forstå. Det er lige meget om du har lært det på skolen eller ej, handler det mest om hvor vidende du til matematik. Hvis din lærer spørger dig om hvorfor eller hvordan du har gjort, viser du jo ham udefra din viden, ikke?

#11 Tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2012 af mette48 (Slettet)

Afstanden fra centrum til kordens midte er r - p, hvor r er radius og p er pilhøjden.

korden står vinkelret på pilhøjden, så du kan bruge pythagoras.

katederne er halvdelen af korden samt linien fra centrum til kordens midte, som er  r-p

hypotenusen er radius r

(k*1/2)2+(p-r)2=r2

(k/2)2+p2+r2-2rp=r2           ganger den sidste parentes ud

(k/2)2+p2=2pr                   indsæt k og p og regn ud

[(k/2)2+p2] / 2p =r             deler med 2p i begge led

k2/(22*2p)+ p2/2p=r

k2/8p + p/2=r                som der står i #9, jeg ville heller ikke bruge en formel, jeg ikke kendte i forvejen. Nu kan du se, hvor den kommer fra og selv bestemme hvor megt du vil tage med.


Svar #14
23. januar 2012 af sashii

Tak for hjælpen, men jeg har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Radius af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.