Fysik

Fysik (Hjælp!)

22. januar 2012 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på:

Solen udstråler effekten 3,826*10^26  W

1) Beregn hvor meget masse solen taber pr. sekund:

2) Hvor stor en procentdel af solens masse forsvinder pr. år?

og hvad er bindingsenergien for He-4, jeg får 26.3774 MeV, men er ikke sikker på om det er rigtigt. (min udregning er vedhæftet)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven, så vi ikke skal gætte os til alt det manglende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2012 af mathon

1)
                                 E = c2·Δm

                                 P = c2·(Δm/t)

                                 Δm/t = P/c2

                                 Δm/t = (3,826·1026 kg·m2/s3)/(2,99792·108 m/s)2 = 4,257·109 kg/s =

                                                                   4,257·106 ton/s = 4,257 mio. ton pr. sekund


Skriv et svar til: Fysik (Hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.