Matematik

Fælles faktor og rod sammenhæng

23. januar 2012 af Simonno (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har to ting jeg håber i kan svare på!

1: Hvad er sammenhængen mellem a^1/2 og kvadratroden af a?

2: Find fællesfaktor for 7a, 21a^2 og 63 ab.

3: Jeg forstår ikke hvad det handler om når man bliver bedt om at sætte mest muligt udenfor parantes i en opgave som f.eks: 8ab+16bc

Håber i kan hlælpe mig derude, og ville sætte pris på en forklaring fremfor bare et resultat! :-)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af PeterValberg

1) det er det samme :-)

2) 7a  :-)  idet:

7a·1 = 7a
7a·3a = 21a2
7a·9b = 63ab

3) 8ab + 16bc = 8b(a + 2c)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af Tirahna (Slettet)

Somsvar på 3:

 

Det betyder at du skal finde en fællesfaktor og sætte denne uden for parantesen, i 8ab+16bc er det f.eks. 8b så den kommer til at være 8b(a+2c) (du kan f.eks. pørve og teste det ved at gange 8b ind i parantesen også skulle det gerne give 8ab+16bc) håber det giver mening :)


Svar #3
23. januar 2012 af Simonno (Slettet)

Mange tak for hjælpen - kan finde ud af det nu! :-)


Skriv et svar til: Fælles faktor og rod sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.