Matematik

Vektorer og areal af parallelogram

23. januar 2012 af x00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lidt problemer med en vektor opgave. Håber der er nogen som vil FORKLARE opgaven! :) 

 To vektorer i planen er givet ved

 

vektor a:
5

4

vektor b:

3

6

 

Bestem arealet af det parallelogram som vektor a og b udspænder


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er givet, at a = (5;4) , b = (3;6) .

Arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram er

A = |det(a,b)|


Svar #2
23. januar 2012 af x00 (Slettet)

A = |det(a,b)|=|a*b|=|a1b2-a2b1|=5*6-4*3=30-12=18

så arealet af parallelogrammet er 18 

|a*b|  er prikproduktet

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udregningen er korrekt, men det er ikke korrekt, at det(a,b) = a b (man benytter tyk gangeprik • for skalarproduktet, ikke *).

Derimod gælder der

det(a,b) = âb

hvor det er tværvektoren â , der indgår.


Svar #4
23. januar 2012 af x00 (Slettet)

Jeg er godt klar over at man ikke skal lave * for prikproduktet/skallarproduktet. Jeg kunne bare ikke lige se hvordan jeg skulle lave gangeprik herinde. 

Skal jeg bruge tværvektoren til a eller var det jeg gjorde rigtigt? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg skrev jo, at din beregning var korrekt. Man kan enten bruge determinantberegningen, eller skalarproduktet med tværvektoren.

Benyt redigeringsfaciliteterne i tekstboksen til at lave indeks (knappen X2) og eksponent (knappen X2) og til at indsætte diverse matematiske symboler (Ω-boksen).


Svar #6
23. januar 2012 af x00 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :) 

 

Jeg har en opgave, hvis du har tid og lyst til at kigge på den?


Skriv et svar til: Vektorer og areal af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.