Matematik

Ligning for l og koordinatsæt

23. januar 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber nogen kan hjælpe med denne opgave: 

En ret linje l går gennem punkterne P(1,-6) og Q(-2,3) 
Bestem en ligning for l, og bestem koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter med akserne. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn hældningskoefficienten a ud fra de to punkter, og bestem så koefficienten b ud fra et af de to punkter, idet punktet skal tilfredsstille ligningen

y = ax + b.

Skæringspunkt med x-aksen (x,0): løs ligningen 0 = ax + b

Skæringspunkt med y-aksen (0,y): beregn y = a·0 + b = b


Svar #2
24. januar 2012 af brugerjulie (Slettet)

kunne du forklare lidt dybere ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, der skal uddybes? Du må da have lært at bestemme hældningskoefficient for en linie, når man kender to punkter på linine, eller i det mindste være i stand til at finde, hvor i bogen det er behandlet. Når hældningskoefficienten a er beregnet, finder man koefficienten b ved at benytte koordinatsættet for et af de to punkter.


Skriv et svar til: Ligning for l og koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.