Matematik

den afledte funktion.

25. januar 2012 af FJ1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg f'(x) af funktionen f(x)=(4x-1)^3 ? Hvilken formel skal jeg bruge?

Jeg ved at den skal give 12(4x-1)^2. Umiddelbart ville jeg bruge x^n  - n*x^n-1 , men dette giver ikke det rigtige resultat. Derefter har jeg forsøgt at dele funktionen i to, men det virker heller ikke.

Hvilken formel skal jeg bruge når en parantes er opløftet i en potens?

På forhånd tak for hjælpen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af mathon

 differentieret med hensyn til x           
           

                                              (f(g(x))) ' = f '(g(x)) · g '(x)     

                               
                                              ((4x-1)3) ' = 3·(4x-1)3-1 · ((4x-1)) ' = (4x-1)2 · 4 = 12·(4x-1)2


Svar #2
25. januar 2012 af FJ1990 (Slettet)

Tusind tak :-)
I mellemtiden havde jeg regnet den ud, men dejligt at det var rigtigt.


Skriv et svar til: den afledte funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.