Matematik

Udregning af udbudskurve

25. januar 2012 af Heksin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har i sidste uge oprettet en tråd under international økonomi med samme spørgsmål, men da der ikke er givet noget svar eller forklaring til den tråd endnu vil jeg gerne prøve med at oprette det samme spørgsmål under matematik da det jo til dels er et matematiskt spørgsmål.

Jeg håber virkelig der er nogen her der er i stand til at svare spørgsmål 1 og muligvis give en forklaring til hvordan. Hvis dette ikke kan lade sig gøre ville jeg meget gerne vide hvilke andre steder på nettet jeg muligvis kan få spørgsmålet besvaret.

Den tidligere tråd / Spørgsmålet:

Jeg har til forgæves prøvet at løse følgende opgave. Det der særligt forvirrer mig er hvordan den indenlandske udbudskurve findes.

Jeg skriver lige hele teksten som den er præsenteret på opgaven:

Antag, at markedet for æg i Danmark er kendetegnet ved fuldkommen konkurrence - og at æg sælges i bakker á 6 stk. pr. bakke.

Markedsforholdene i Danmark og på verdensmarkedet kan beskrives som følgende:

Samlet efterspørgsel efter æg (D): Q = 35 - P

Efterspørgsel efter importerede æg (MD): Q = 50 - 2P

Udbud af udenlandske æg i Danmark (XS): Q = -1 + P

P angiver prisen pr. bakke æg i danske kroner. Q angiver antal bakker æg



Spørgsmål 1)

Find den indenlandske udbudskurve for æg i Danmark - og ligevægtspris - og mængde, hvis der ikke er handel med æg over grænserne.


Skriv et svar til: Udregning af udbudskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.