Matematik

Hjælp til opgaver fra "Mat AB1"

25. januar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

 

Jeg har nogle opgaver for til imorgen som jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogle der kan og vil hjælpe. 

560:  En linje m går gennem P(2,5) og har en retningsvektor med koordinaterne r: (4,2). Skriv en ligning for linjen. Samme spørgsmål for den linje n, der går gennem (-2,-3) med retningsvektoren r = (3,-1). Tegn en figur af situationen. Er vektoren v= (31,43) normalvektor for linjen med ligningen 899x+1247y=461? 

 

571: Vektorerne a og b er givet ved a = (3,-4), og b= (-2,3). Bestem vektor [a] , [b] og [a+b]. 

 

på forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

571. Hvad menes der med "vektor [a] , [b] og [a+b]" ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2012 af peter lind

560. Brug at en normalvektor er en tværvektor til retningsvektor. brug at forskellige normalvektorer er parallelle eller modsat rettede

571 Hvad mener du med [a] ?


Svar #3
25. januar 2012 af Star04 (Slettet)

#1 og 2 det er bare så man kan se at jeg mener vektor a, b og a+b, hvis I forstår hvad jeg mener. #2, hvad mener du med en tværvektor til retningsvektor? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2012 af peter lind

Har du ikke haft om tværvektorer ?. Hvis du har en retningsvektor kan du finde dennes tværvektor. Denne tværvektor vil være normalvektor til linjen.


Svar #5
25. januar 2012 af Star04 (Slettet)

Når, jo nu har jeg forstået det, tak :-)


Svar #6
03. februar 2012 af Star04 (Slettet)

#1


571. Hvad menes der med "vektor |a| , [b] og [a+b]" ?

 

Længde : |a→| = √ ( a12 + a22 ) = √ ( a→ · a→ ) 

 

Det er det der menes, men forstår ikke opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal altså bestemme længderne |a| , |b| og |a+b| ? Benyt formlen for længden af en vektor til at beregne længderne af de tre vektorer. Indsæt vektorernes koordinater i formlen.


Svar #8
03. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Okay, vektorerne a og b er givet ved a = (3,-4), og b= (-2,3).

Så 3*3 + -4*-4 = 9+16? Hva så? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Indsæt vektorernes koordinater i formlen for længden af en vektor. Bemærk kvadratrodstegnet.

|a| = √(32 + (-4)2) = √(9+16) = √25 = 5

Beregn nu selv de andre længder.


Svar #10
03. februar 2012 af Star04 (Slettet)

Tusind tak ;)


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver fra "Mat AB1"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.