Matematik

2 ligninger med to ubekendte

26. januar 2012 af nannabetak (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

 

skal løse disse:

x + y = 5

2x + 4y = 16

forstår godt at x er 2 og y er 3, men hvordan kommer man frem til det, på en matematisk måde (uden at gætte)?

 

håber i vil hjælpe :)

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2012 af NejTilSvampe

x + y = 5  <=>  y = 5 - x

2x + 4y = 16

2x + 4(5-x) = 16 

du har nu én ligning med én ubekendt. Bestem selv løsningen for x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. januar 2012 af NejTilSvampe

Trin jeg gjorde i #1 -

1) isolering af en af variablerne i en af ligningerne  (i det her tilfælde: y)

2) substituering af den isolerede variabel i den anden ligning. (altså y)

3) løs mht. den anden variabel. (I det her tilfælde: x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2012 af mathon

 

       I:      x + y = 5
       II:     2x + 4y = 16                          II divideres med -2 og kaldes III


       I:      x + y = 5
       III:    -x - 2y = -8                             I og III adderes

              -y = -3

               y = 3                                      som indsat i I giver

       I:      x + 3 = 5

               x = 2


Skriv et svar til: 2 ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.