Matematik

Hvordan løses denne opgave?

26. januar 2012 af iman94 (Slettet)

Hej 

Jeg har fået følgende opgave, og har prøvet at løse den så godt jeg kunne, men problemet er også at jeg ikke forstår den så godt. Jeg tror vidst at man skal opstille den som en ligning, men er ikke sikker. 

Opgaven er følgende:

To personer, Anders og Birthe, kan i forening tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker Birthe alene resten på 30 dage. Hvor lang tid ville de hver især have været om at tømme det?

 

Det ville være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare mig, hvordan man løser sådan en opgave

 

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
26. januar 2012 af iman94 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

På 6 dage drikker de tilsammen 6/15 = 30/75 af indholdet.
 

Tilbage er 45/75, som B drikker på 30 dage, det svarer til 1,5 / 75  pr. dag.
 

På de første 6 dage har B således drukket 6 * 1,5 / 75 = 9/75.
 

Tilsammen drak de 30/75, ergo har A drukket (30-9)/75 = 21/75 på 6 dage eller 3,5 / 75 pr. dag.
 

Altså: A 3,5 / 75 pr. dag  -  B 1,5 / 75 pr. dag.
 

A skal derfor bruge 75 / 3,5 = 21,4 dage til at tømme ankeret alene, og
 

B skal bruge 75 / 1,5 = 50 dage.

Skål !  ;-)


Skriv et svar til: Hvordan løses denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.