Matematik

Funktionens Asymptoter

27. januar 2012 af melgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal lave opgaven:

En funktion f er givet ved:

f(x) = 2x + 5 + (1/x^2)

grafen for f har to asymptoter.

Bestem en ligning for hver af disse.

 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne denne opgave, så hjælp tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Da 1/x2 →0 for x → ±∞ , ser man, at den ene asymptote er linien y = 2x+5 (skrå asymptote).

Man ser også, at f(x) → ∞ for x → 0+ og for x → 0- , så linien x = 0 er en lodret asymptote.


Svar #2
27. januar 2012 af melgaard (Slettet)

hvilken sætning bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

- Øjnene . . .

Genlæs # 1


Skriv et svar til: Funktionens Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.