Matematik

eksponentielt voksende funktion

28. januar 2012 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentielt voksende funktion har en fordoblingskonstanten 3.Det oplyses desuden at f(0)=5. find f(3)=? og f(6)=? og begrund svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

                                f(x) = y = b·(2)x/X2         X2 = 3                 

                                f(x) = y = b·(2)x/3           gennem (0,5)

                                         5 = b·(2)0/3 = b
hvoraf
                               f(x) = 5·(21/3)x

                               f(x) = 5·1,25992x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Eller man kan udnytte at funktionværdien fordobles når x vokser med 3...


Skriv et svar til: eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.