Matematik

hjælp til matematik spørgsmål

28. januar 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

hej jeg har 2x^8+1/4*x^-4 +2x^2+3

 

bliver det så ikke godtnok sådan den skal udregnes

 

16x^7+(-x)^-5+4 ??

det er det der 2*2x^1 der gør mig lidt forvirret...for der er jo en regel der siger at f(x) : kx=f ' (x):k


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af Snobaca (Slettet)

Næsten rigtigt

Jeg får 16x^7-x^-5+4x

Da man ikke "smider" x^2 væk.

Grunden til man fjerne kx ved differencering er at den går fra x^1->x^0 

Noget opløftet til 0 er altid 1, for ender du med k*1 = k


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2012 af peter lind

Det vil være en fordel, hvis du ulejligede dig med at fortælle hvad der skal udregnes. Jeg aner ikke hvad du mener med det sidste. jeg gætter ud fra hvad du ellers skriver at du skal differentiere funktionen. Er det rigtig skal du bruge (xn)' =n*xn-1. Hvis det er rigtig er til gengæld de 2 sidste led forkerte.


Skriv et svar til: hjælp til matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.