Matematik
overflade areal
Har brug for lidt hjælp til opgave b i denne opgave.
Nogen som har nogle forslag til hvordan dette skal løses ?
(har fået a) til at være 179,39)
Svar #1
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Indsæt forskriften for f(x) i det angivne udtryk for overfladearealet. Benyt grænserne a = 0 , b = 5 , og beregn integralet.
Svar #2
28. januar 2012 af Matthe (Slettet)
Okay, men skal starte med at differentiere f(x) så jeg får f'(x) så jeg også kan indsætte den i forskriften ?
Svar #3
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, der indgår jo både f(x) og f'(x) i integralet.
Svar #4
28. januar 2012 af Matthe (Slettet)
altså...
f(x) = sin(x) + x + 0,5
f '(x) = 1,01744
kan f '(x) passe? Hvis det er tilfældet
efter jeg har indsat mine værdier, og har beregnet O, som jeg får til at være 102,319 (kan resultatet passe?)
Svar #6
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det er ikke korrekt differentieret.
Man skal differentiere funktionen
f(x) = sin(x) + x + (1/2), dvs
f'(x) = cos(x) + 1 ,
og de to forskrifter indsættes så i integralet for overfladearealet
O = 2π·0∫5 f(x) · √(1 + (f'(x))2) dx
= 2π·0∫5 (sin(x) + x + (1/2)) · √(1 + (1+cos(x))2) dx
Svar #7
29. januar 2012 af Matthe (Slettet)
Jeg får overflade arealet til at være 165,52, får du det samme ?
Svar #11
29. januar 2012 af Matthe (Slettet)
#10 Okay bare brug min tråd til at få svar til din.
Kunne du så idet mindste ikke fortælle mig om det er korrekt fundet frem til i #7 ?
Svar #14
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#13
Men du må da have nogle mellemregninger? Eller er det bare regnet ud på lommeregner?
Svar #16
30. januar 2012 af Matthe (Slettet)
Men mere tasten får jeg det nu til at være 213,65 (stadig på min lommeregner)
Svar #18
30. januar 2012 af Matthe (Slettet)
"med mere tasten" skulle der stå.
Prøvede at indtaste det igen på min lommeregner, men fik så et andet resultat, og studerede alle tal nøje og det burde være facit. Men hvad vil du mene det skal give?
Skriv et svar til: overflade areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
