Matematik

Hvordan finder jeg parablens forskrift?

28. januar 2012 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Kan nogen hjælpe med en lille opgave om at bestemme parablens forskrift som ligger i 1. kvadrant?


Svar #1
28. januar 2012 af Amandakjel (Slettet)

opgaven er her

Vedhæftet fil:hjælp til mat.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Parabelen har toppunkt i (250 ; 120), og der gælder f(0) = 175 og f(500) = 175 . Det er tilstrækkeligt til at bestemme forskriften. Man finder

f(x) = 120 + a·(x - 250)2

Bestem nu a.


Svar #3
28. januar 2012 af Amandakjel (Slettet)

hmm ja ved at jeg skal bruge forskriften for en parabel : y = ax^2 +bx + c

Og ved at c er skæringen med y -aksen som er 175 , men er usikker med de andre værdier :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man aflæser, at toppunktet er i punktet (250 ; 120), hvorfor parabelens foskrift har formen

f(x) - 120 = a·(x - 250)2

Endvidere ser man, at f(0) = 175 , så a kan da fastlægges ved

175 - 120 = a·2502 , eller

a = 55 / 2502


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg parablens forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.