Matematik

finde frem til en ukendt matrixværdi..

29. januar 2012 af RMC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er givet to vektorer:

á = 3           og           ´b = 2

       t                                   5

Bestem t, når vinklen mellem de to vektorer á og ´b skal være 30 grader.

 

cos?(30)=(3*2+5*t)/(√(3^2+t^2 )+√(5^2+2^2 ))

cos?(30)=(6+5t)/(√(3^2+t^2 )+√29)

 

....


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af peter lind

Det skal være cos(30)=(3*2+5*t)/(√(3^2+t^2 )*√(5^2+2^2 ))

Gang ligningen med nævneren og kvadrer ligningen


Svar #2
29. januar 2012 af RMC (Slettet)

√(3^2+t^2 )+√29*cos?(30)=6+5t

hvad mener du med kvadrer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2012 af peter lind

Hvorfor bliver du ved med det plustegn, Det er forkert. Hvis + tegnet havde været rigtigt manglede der også parenteser på venstre side.

Du skal opløfte venstre og højre side i anden potens så slipper du af med kvadratrødderne. NB kan føre til en falsk løsning.


Skriv et svar til: finde frem til en ukendt matrixværdi..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.