Matematik

reducer udtryk ?

29. januar 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal reducere følgende udtryk men er gået lidt i stå

 

(10x^4+7x)*(1/2 x^2+4)+(2x^4+3x^6+2)*(x)

 

jeg har selv prøvet og har fået det til :

(5x^6)+(40x)+(3,5x^2)+(28x)+(3x^4)+(4x^6)+(2x)

kan det passe at det er sådan man gør ? og hvordan korter jeg det endnu mere at ? jeg ved ikke helt hvordan man lægger (5x^6)+(3,5x^2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af klimasven (Slettet)

3 x^7+5 x^6+2 x^5+40 x^4+(7 x^3)/2+30 x


Svar #2
29. januar 2012 af thelight

jamen kan du fortælle mig det præcist trin for trin ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. januar 2012 af nielsenHTX

#2 er enig med resultatet fra #1

Hvis det lange ud tryk forvirrer for meget ,så del det op. se først på

(10x^4+7x)*(1/2 x^2+4) = 5x6+40x4+(7/2)x3+28x               (1)

(2x^4+3x^6+2)*(x)=   2x5+3x7+2x                     (2)

(1)+(2) bliver så

5x6+40x4+(7/2)x3+28x + 2x5+3x7+2x  = der så giver #1

 


Skriv et svar til: reducer udtryk ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.