Matematik

Jeg søger hjælp til 2 ligninger!

29. januar 2012 af mielovbo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har nogle problemmer med 2 ligninger:

 

a) 4(3x - 2) = 5x + 13

og

b) 2x(3x - 4) = 2(3x2 +8)

Jeg håber at i kan hjælpe mig med disse 2 ligninger da jeg selv er på bar bund i forhold til dem. Jeg er nemlig ikke så god til det med at flytte x over den ene side af = på forhånd mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af Jegvedingenting

a)

Gang ind i parentes, sådan her: 4 • (3x - 2) = 5x + 13

så står der følgende

12x - 8 = 5x + 13

Flyt x'erne over på den ene side og tallene på den anden, sådan her:

12x - 5x = 13 + 8

Fortsæt selv


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2012 af sGregersen (Slettet)

a) 

Gang ind i parentesen

12x-8 = 5x+13

Træk 5x fra på begge sider

7x-8 = 13

Læg 8 til på begge sider

7x = 21

Divider med 7 på begge sider

x = 3

 

b)

Gang ind i parentesen

6x2-8x = 6x2+16

Træk 6xfra på begge sider

-8x = 16

Divider med -8 på begge sider

x = -2


Skriv et svar til: Jeg søger hjælp til 2 ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.