Fysik

Hjælp til en fysik opgave

29. januar 2012 af Powerpuffgirl (Slettet)

Hej
Jeg er gået i stå med en fysik opgave:
En bil starter med konstant acceleration på 1,75 m/s2 fra hvile i positionen s =0.
a) Skriv formlerne for v(t) og s(t)
b) Hvor langt har bilen kørt efter 12 s?
c) Beregn bilens hastighed efter 12 s?
d) Hvor lang tid tager bilen om at nå hastigheden 50 km/h ?

Hvad gør man ? Hvordan løser man opgaven ? Håbe der er nogle, som vil hjælpe mig .


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

v(t) bliver en ret linje gennem (0,0) med hældningen 1,75

Arealet under en hastighedenskurve må jo være t*længde/t = længde

Dvs s(t) fås ved at integrere v(t).

Når du har de to funktioner er resten bare indsættelse og løsning af ligninger med 1 ubekendt

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2012 af mathon

 

      a) Skriv formlerne for v(t) og s(t)

           v(t) = a·t                 for vo = 0 

           s(t) = (1/2)·a·t2       for vo = 0  og  so = 0

.....
   
50 km/h = 13,8889 m/s
 


Skriv et svar til: Hjælp til en fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.