Matematik

Formel: afstand fra punkt til linje

30. januar 2012 af smilme (Slettet)

Hej. Jeg har lige et kort spørgsmål:

Formlen for afstand fra punkt til linje ser jo sådan ud: /PoPx r (retningsvektor)/ dividere med /r/

I en opgave har jeg fundet "r" og PoP til (2,3,2) og (4.-2,1). Men hvordan skal jeg sætte dem i formlen og regne på det?????

Håber I kan hjælpe mig med det.

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2012 af nielsenHTX

længden af en vektor v=(v1,v2,v3) er |v|=√(v12+v22+v32)

prikproduktet af to vektorer x=(x1,x2,x3) og y=(y1,y2,y3) er x•y=x1·y1+xy2+xy3

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. januar 2012 af mathon

                      r = [2,3,2]          PoP = [4,-2,1]                 |r| = (22+32+22)0,5 = √(17)

             dist = | r x PoP | / |r| = | [2,3,2] x [4,-2,1] | / |r| = | [ 7,6,-16] | / √(17) = √(341) / √(17) = 4,48


Skriv et svar til: Formel: afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.