Matematik

Fortjeneste

31. januar 2012 af Nolleh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg vil gerne have hjælp til denne matematikopgave, da jeg generelt ikke forstår den. I skal ikke skrive resultatet, men derimod skrive, hvad man skal gøre for at finde frem til resultatet. Opgaven er allerede blevet spurgt af andre på studieportalen.dk, men jeg kunne desværre ikke bruge det til noget.

Tøjforretningen "Modwear" har indkøbt 175 t-shirts til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 80% fortjeneste. Resten sælges på udsalg for 69 kr. pr. stk.

- Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?

- Hvor mange % udgjorde fortjenesten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon

                         1)   beregn de samlede udgifter ved indkøb af de 175 t-shirts

                         2)   beregn fortjenesten ved salg af de 88 t-shirts

                         3)   beregn fortjenesten ved salg af de (175-88) t-shirts

                         4)   beregn fortjenesten i alt

                         5)   beregn fortjenesten i procent af de samlede udgifter


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af mette48 (Slettet)

#1 mener sikkert indtægt og ikke fortjeneste i 2, 3 og 4

4a) beregn fortjenesten ialt    (4-1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2012 af mathon

#1

 1)   de samlede udgifter ved indkøb af de 175 T-shirts = (175 stk)·(56 kr/stk)      =                 kr 9.800,00

 2)   fortjenesten ved salg af de 88 T-shirts = (88 stk)·(56 kr/stk)·0,80                   =                 kr 3.942,40

 3)   fortjenesten ved salg af de (175-88) T-shirts = ((175-88) stk)·(69-56) kr/stk   =                 kr 1.131,00

 4)   fortjenesten i alt                                                                                                 =                 kr 5.073,40

 5)   fortjenesten i procent af de samlede udgifter = (5.073,40 / 9.800,00)·100%   =                     51,8%

så der menes, hvad der blev skrevet
og ikke sikkert noget andet

 


Skriv et svar til: Fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.