Matematik

Nogle der kan hjælpe?!!

09. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med disse stykker???

1) En kobberplade på 0,5m3 skal forarbejdes til en 200 km lang cylinderformet kobbertråd.
Hvor stor bliver trådens diameter?
(Rumfanget af en sylinder er V= "pi" * r^2 * h)

2) På den græsk matematiker Diophants gravsten står der:

Med en barndomstid på en sjettedel, som yngling en tolvtedel og som ungkarl en syvendedel hengik hans liv. Han giftede sig. Fem år efter fik han en søn, der døde, fire år før han selv gik bort. Sønnens livslængde var nøjagtig halvdelen af faderens.

Hvor gammel blev Diophant?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2003 af Jean

Ad 1)

Hvis der ikke går noget tabt under produktionen (rumfanget er invariant) må V=0,5 m3 h = 200 km (overvej enhed!!) og du skal da bare isolere r.

Ad 2)

Stil nogle ligninger op hvor al informationen er samlet...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2003 af Katrine (Slettet)

han blev 84.

Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.