Matematik

Haster! opgave formulering, er i tvivl

31. januar 2012 af mimok (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået en opgave, hvor jeg er komme i tvivl. Den lyder:

I en trekant ABC gælder at |BC| = 2 • |AB| og |AC| = 5/2 • |AB|

a) Bestem cos(C)
Det har jeg gjort og fik cos(C) = 0,925

b) Bestem arealet af trekant ABC udtrykt ved c

I denne opgave er jeg i tvivl ( opg. b), skal jeg beregne arealet, eller skal jeg skrive udtrykket op for det? Jeg forstår ordet "bestem arealet" som beregn arealet. Men jeg har fået at vide, at man bare skal skrive udtrykket.

dvs.

T=1/2*2c*5/2c*sinC


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne arealet, udtrykt ved sidelængden c . Man kender jo sin(C) fra a) .

Resultatet er af formen T = k·c2 , hvor man skal beregne talværdien af k .


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af peter lind

Der står udtrykt ved c, så det er bare udtrykket, der spørges om. Rent faktisk er der ikke nok oplysninger til at finde arealet som et tal


Svar #3
31. januar 2012 af mimok (Slettet)

Okay, jeg er lidt i tvivl nu. Andersen11 siger jeg skal beregne arealet, og peter lind siger, at det er der ikke informationer nok til. Jeg ved ikke, hvad der er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er informationer nok til at finde arealet som et tal i enheder af c2 .

Benytter man for eksempel Herons formel, har man

s = (a+b+c)/2 = (2c + (5/2)c + c)/2 = (11/4)c

s-a = (11/4)c - 2c = (3/4)c

s-b = (11/4)c - (5/2)c = (1/4)c

s-c = (11/4)c -c = (7/4)c , så

T = (s(s-a)(s-b)(s-c))1/2 = ((11/4)·(3/4)·(1/4)·(7/4))1/2·c2 = √(11·3·1·7) ·c2/16 = ((√231)/16) · c2  ≈ 0,9499 · c2


Skriv et svar til: Haster! opgave formulering, er i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.