Matematik

Bestem en ligning for tangenten

31. januar 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Parablen P er graf for funktionen f givet ved f(x) = -0,25x+ 2x - 1.

a) Bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5))

 

Jeg beder om hjælp, og gerne en god forklaring!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af PeterValberg

tangentligningen

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 er punktet P's x-koordinat (5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af mathon

      du har altså brug for

         f(5)  og f '(5)

i tangentligningen

                                       y = f '(5)·(x-5) + f(5)


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.