Matematik

Højde og grundlinje

31. januar 2012 af Jenskristiann (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej matematikgenier.
Der er en opgave der lyder sådan:

Trekant P har arealet 12 cm2

Højden i trekant P kan være ___ cm
og grundlinjen ___ cm

Mit gæt må være, at man laver om på den her formel: A = ½ * h * g
Men hvordan, jeg har prøvet forskellige slags, men det er lidt svær at vide hvilken der er rigtig, da jeg ingen facit har..

Håber en af jer kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon

                 h · g = 2·12 = 24

                 h · g = 24


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af PeterValberg

eftersom arealet skal være 12 skal du jo "bare" finde to ta, der giver 24, når du ganger dem sammen
og kalde den ene grundlinje og den anden højde, - sådanne talpar kunne være:

3 og 8
2 og 12
4 og 6
1 og 24

og omvendt.... :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2012 af Walras

Du kan jo vælge et tilfældigt positivt tal for h, da kan du udregne g som ligning, idet du ved, at betingelsen er, at arealet af trekanten er 12 cm2. Du kan også vælge et tilfældigt positivt g og udregne h som ligning.

Der er således mange løsninger (dog må h,g>0). Det er også derfor, du spørges til, hvad h og g kan være og ikke, hvad de er. Find blot et sæt af h og g, der opfylder ligningen, så er du færdig. 


Skriv et svar til: Højde og grundlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.