Matematik

Hjælp til at gange i parentes

01. februar 2012 af jenslopes (Slettet)

opgaven lyder 7(x-2)(x^2 + 2x) = 0

hvordan ganger man ind i den anden parentes efter man har ganget ind i den første?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af StofferStøvmus (Slettet)

Tænk på dem som tre faktorer hver især.

7 gange (x-2) gange (x^2 + 2*x)

Du kan gange faktorerne som du vil, jeg foreslår at gange 7 med (x-2)

Når du har ganget disse to faktorer har du en sammenlagt, som du derefter kan gange med (x^2 + 2*x).


Svar #2
01. februar 2012 af jenslopes (Slettet)

Har ganget 7 ind i den første parentes og så får jeg 7x - 14 (x^2+2x)= 0

så nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af Isomorphician

#0:

Hvis du skal løse ligningen gøres det nemmest med nul-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2012 af StofferStøvmus (Slettet)

Du skal tænke på 7 * (x-2) som en ny faktor, altså (7x - 14) og gange den med (x^2 + 2x)

Som #3 skriver, kan nul-reglen bruges for at finde en løsning.

Nul-reglen går ud på, at et af leddene må være = 0, da der står, at

(7x - 14) * (x^2 + 2x) = 0

Nu kan de to løsninger findes, altså hvor man først antager, at (7x - 14) = 0 og derefter, at (x^2 + 2x) = 0


Svar #5
01. februar 2012 af jenslopes (Slettet)

Ok tak kigger på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2012 af Walras

#4 Der er ingen grund til at gange 7 ind i den første parentes, når nulreglen benyttes. 7 kan aldrig blive 0, så det må og skal være en af de øvrige faktorer, der får ligningen til at stemme.


Skriv et svar til: Hjælp til at gange i parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.