Matematik

bestem skæringspunktet

01. februar 2012 af chkruse (Slettet)

4. Du skal bestemme skæringspunktet mellem linierne, som er givet ved følgende ligninger:
a) I: y = -0,5x+3  II: y = 1,5x-1
b) I: 15y+18x-45 = 0 II: 10y-18x-35 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af mathon

                        -0,5x + 3 = 1,5x - 1
                           hvoraf x beregnes

                        y = 1,5·x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2012 af mathon

b)
          I:    18x + 15y = 45  
          II:   -18x + 10y = 35                           addér I og II

                          25y = 80

                          y = (16/5) = 3,2                 som indsat i II giver

          II:   -18x + 10·3,2 = 35

               -18x = 3

                x = -(1/6)


Skriv et svar til: bestem skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.