Matematik

Bestem i hvilket årstal de to befolkninger er lige store.

01. februar 2012 af Sandota (Slettet) - Niveau: C-niveau

I 2003 var befolkningstallet i USA 296 mio. og befolkningstallet i Indonesien 220 mio. Vækstraterne er 1,1% pr år for USA og 1,8 % pr. år for Indonesien. Hvis denne udvikling fortsætter i fremtiden vil det betyde, at de to landes befolkninger udvikler sig efter funktionerne:
USA: f(x)=296x1,011x
Indonesien: g(x)=220x1,018x
hvor x betegner antal år efter 2003. henholdsvis er de 2 landes befolkningstal målt i mio. x år efter 2003. (altså f.eks. er f (17) lig med befolkningstallet i USA i 2020)

 

Spørgsmål: 

 

Bestem i hvilket årstal de to befolkninger er lige store.

 

Mange tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = g(x) .

Undlad at bruge bogstavet x som gangetegn. Benyt gangeprik · eller stjerne * .


Svar #2
01. februar 2012 af Sandota (Slettet)

Tak, kan du ikke give mig et eksempel på den første op stilling? det ser ikke korrekt ud på mit papir


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningen

296·1,011x = 220·1,018x , dvs

296/220 = (1,018/1,011)x

Tag log() på hver side og bestem x.


Skriv et svar til: Bestem i hvilket årstal de to befolkninger er lige store.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.