Matematik

Plat/Krone: 2 Krone 1 Plat

02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Hej

Hvad er sandsynligheden for at kaste 2 kroner og 1 plat.

Jeg vil gerne have det skåret MEGET ud i pap tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af nielsenHTX

...på hvor mange kast?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2012 af anonym000

Det kommer jo an på hvor mange gange du kaster mønten..?

- - -

...............


Svar #3
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Tre kast hvor 2 af kastene skal være 2 kroner og 1 skal være plat.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2012 af PeterValberg

Jeg antager at der er tale om kast med tre mønter (eller tre kast med én mønt, men det er bare en teknisk detalje)

Udfaldsrummet ved kast med tre mønter:

PPP
PPK
PKP
PKK
KPP
KPK
KKP
KKK

Eftersom sandsynligheden for en hændelse er lig med antal gunstige divideret med antal mulige, så må sandsynligheden for 2 kroner og 1 plat være:

P(2KP) = 3/8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Okay, findes der en formel for den. (Og andre lignende tilfælde)


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. februar 2012 af nielsenHTX

#3

det nemmeste her er nok at skrive de mulige udfald op

PPP
PPK
PKP
PKK
KPP
KPK
KKP
KKK 

der er 8 mulige udfald  hvor af 3 af dem er gunstige altså er sandsynligheden 3/8


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2012 af nielsenHTX

#5 kast med mønter er binomialfordelt, du kan læse om den her.

http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordelingen

 


Svar #8
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Okay. så

3! / (3!*(3-3)! = 1

Og hvad så?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2012 af nielsenHTX

# 8 du skal først gøre det klart hvad det er du vil finde.

hvis vi bliver ved mønterne fra før så er det hvor mange måder man kan få 3 kroner på 3 kast eller 3 plat på 3 kast alt efter hvordan man ser på det


Svar #10
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Sandsynligheden for at kaste 2 kroner og 1 plat i 3 kast.


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2012 af nielsenHTX

#10

Opgaven løst med binormialfordelingen kan se sådan her ud:

Først bestemmer man hvad man ser på sandsynligheden for.

vi sætter krone til p altså p(krone)=p og da de er binomialfordelt så er sandsynligheden for plat P(plat)=1-p

da vi har sat sandsynligheden for p =krone skal vi finde sandsynligheden for P(x=2) det gøres ved indsættes se fil  med

p=½ n=3 x=2

det giver selvfølgelig det samme som #6 og #4 men er meget nyttig når n bliver stor

 

 

 

 

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #12
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Hvorfor giver det ikke: 1/8 da.

3! / (3!*(3-3)! = 1

1 * (1/2)^2 * (1/2) = 0,125 = 1/8?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. februar 2012 af nielsenHTX

#12 genlæs #9 og #11

og du sætter forkert ind i formlen


Svar #14
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Så 3! / (2!*(3-2)!)

Men jeg forstår bare ikke hvorfor.

Fordi det er jo ikke 2 kroner på 3 kast men 2 kroner + 1 plat (2+1=3) på tre kast (3)?


Brugbart svar (1)

Svar #15
02. februar 2012 af nielsenHTX

 #14 pointen er jo netop hvis du får 2 kroner på 3 kast så er den sidste plat.

Der er kun to mulige udfald enten får man krone eller så får man plat så hvis jeg får 2 kroner ud af 3 kast jeg ved jeg at den sidste er en plat.

 

 

 


Svar #16
02. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Sidste ex.

Sandsynligheden for at slå to 6'ere og en 5'er i 3 kast.

3! / (2!*(3-2)!) * (1/6)^2 * (1-(1/6))^(3-2) = 6,944%


Brugbart svar (1)

Svar #17
02. februar 2012 af nielsenHTX

#16 den er ikke binomialfordelt da der er 6 mulige udfald. 1,2,3,4,5,6  i en  binomialfordelling er der kun 2 (og kan ikke lige gennemskue hvordan man kan lave den dit srp om til en sådan type.)

der er 63 kombinationer af kast med tre terninger dit srp beskriver 3 af dem, nemlig </o:p>

665 ,656 og 566 </o:p>

2 6'ere og 1 5'er kan ikke forekomme på andre måder altså er sandsynligheden </o:p>

3/216≈1.389%</o:p>

 


Svar #18
07. februar 2012 af patrickbc (Slettet)

Nyt problem.

Hvad er chancen for at kaste 3 kroner i træk i 5 forsøg.

F.eks. K P K K K

Eller K K K P P?


Skriv et svar til: Plat/Krone: 2 Krone 1 Plat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.