Matematik

Bestem cosC

02. februar 2012 af hurlumhey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af og håber at der er nogle herinde der vil hjælpe mig. Opgaven er vedhæftet :-)

Vedhæftet fil: Mat opg 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation. Alle tre sider er kendt med siden c = |AB| som længdeenhed.


Svar #2
02. februar 2012 af hurlumhey (Slettet)

Så cosC er:

2|AB|^2+2,5|AB|^2-|AB| / 2*|AB|*2,5|AB|

Ser det rigtig nok ud?


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der mangler et hav af parenteser i udtrykket og en faktor 2 i nævneren:

cos(C) = (a2 + b2 -c2) / (2ab) = ( (2c)2 + (2,5c)2 -c2 ) / ( 2·2c·2,5c)


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. februar 2012 af mathon

 

                        cos(C) = (a2 + b2 - c2)/(2ab)

                        cos(C) = ((2c)2 + ((5/2)c)2 - c2)/(2·(2c)·(5/2)c)

                        cos(C) = 0,925

                        C = cos-1(0,925) = 22,33º


Svar #5
02. februar 2012 af hurlumhey (Slettet)

Kan godt se det med to tallet nu og parenteserne. Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Bestem cosC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.