Almen studieforberedelse (AT)

AT - 9/11 med hvilken fagkombination?

02. februar 2012 af acbjerre (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-) 

I årets AT-emne, katastrofen - årsager og konsekvenser, vil jeg gerne skrive om terrorangrebet på 9/11. Min første tanke var, at jeg syntes, at de religiøse årsager til angrebet var spændende (Jihad osv), og mine vejledere sagde, at jeg kunne skrive i engelsk-religion - med samfundsfaglig vinkel i religion - blandt andet med inddragelse af Huntingtons "civilisationernes sammenstød". Jeg er bare blevet i tvivl, om jeg kan holde religion i den samfundsfaglige del. 

Hvis i skulle skrive om 9/11, hvilken fagkombination ville i så vælge? Jeg har overvejet religion-samf, religion-historie eller engelsk-samf. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2012 af JJ-cool (Slettet)

religion histore kan give problemer omkring historie repræsenterende samfundsfag. ved ikke om religion kan repræsentere dsamfundsgfaglig metode

Hvad vil du foksere på i fi forhold til 9/11: Du kunne jo tage Bowling for Columbinesom analyserer hele forløbet i dokumentarisk (og stærkt subjektiv form)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. februar 2012 af weee (Slettet)

Jeg ville vælge engelsk samfundsfag.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2012 af Idathalbitzer (Slettet)

Jeg skal også til at vælge fag og emne til AT10, og går i samme tanker som dig. Jeg er dog helt sikker på, at jeg skal skrive i religion, da jeg synes det er helt oplagt, og næsten uundgåeligt i forhold til 9/11. For at holde den den samfundsfaglige del, skal du arbejde med religionssociologi i stedet for hermeneutik, og kildekritik, som er den humanistiske del. Det er rigtig spændende, og ikke særlig svært. 

Jeg synes det kunne være spændende, at skrive om 9/11's betydning for det ændrede syn på islam. Jeg ved heller ikke hvad mit andet fag skal være endnu, men jeg håber du kan bruge mit svar til inspiration :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af Anibas92 (Slettet)

Der er mange fag muligheder i det emne, har selv haft overvejet det, men er endt med noget andet.

Jeg vil anbefale (11. september : verdens tilstand ti år efter / redaktør: Malene Fenger-Grøndahl) Det er en virkelig god bog, om de forhold osv. i forbindelse med 9/11.

Fag, er der mange muligheder udover engelske og dansk hvor man kan analysere bøger, artikeler, formidling og film kan man bruge samfundsfag og diskutere terrorpolitiken / sikkerhedsplanerne efter 9/11 evt. Irakkrigen osv. Historie kommer nok ind på noget af det samme, og så selvfølgelig USA forhold til mellemøsten. Religion er som det er sagt også rigtig oplagt i forhold til Islam osv.

Jeg har selv en veninde der skriver om 9/11 i Fysik og psykologi, hvordan angrebet skete og hvilke indvirkninger det har på menneskets psyke.

Håber det kunne bruges ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2012 af fedemamme (Slettet)

følger også lige med :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2012 af lonnamonna (Slettet)

Hej.

 

Jeg ville bare lige høre om nogle af jer er kommet til en beslutning af jeres emne? :-)


Skriv et svar til: AT - 9/11 med hvilken fagkombination?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.