Fysik

Bestem gitterkonstanten

03. februar 2012 af Shaolina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en He-Ne laser som passerer et gitter med 300 linjer pr. mm.

Jeg har brug for en formel til beregning af gitterkonstanten. - OG NEJ! JEG KAN IKKE BRUGE GITTERLIGNINGEN, FORDI JEG HVERKEN KENDER BØLGELÆNGDE, AFBØJNINGSVINKEL ELLER ORDENSPLET!

Jeg vil vide, hvor mange linjer er der pr. nm.

 

Der må findes en formel for det! Det VED JEG!..... jeg kan bare ikke huske den.

 

- Emilie.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. februar 2012 af mathon

       på 1 mm er der 300 ækvidistante linjer

       linjeafstand = gitterkonstant d = (1 mm) / 300 = (1/300) mm = 0,00333333 mm = 3333,33 nm


Svar #2
03. februar 2012 af Shaolina (Slettet)

Jeg vil meget gerne have tælleren og nævnerens angivelsesnavne i gitterkonstantformlen!

fx d = 1 mm / antal linjer på gitter

Nu kan jeg jo ikke huske, hvordan det lyder, MEN DET VIL JEG VIDE! En forklaring kan ikke udledes uden en forklaring af formlens opbyggelse!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af mathon

 

                 d = (1 mm) / (antal linjer pr. mm)


Skriv et svar til: Bestem gitterkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.