Matematik

Bestem stamfunktion

04. februar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet funktionen f(x)=( 5/x)+(e^x)+(3x^2)+4, x tilhører R+

 

Bestem stamfunktionen, der går igennem (1,1)

--------------------------------------------------------------------------------

Skal man så sige: integralet af f(x) = 1 ?

Eller hvordan gør man?  På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af Walras

Nej. Du skal tage integralet af ∫(5/x+ex+3x2+4)dx. I det udtryk får du en konstant, som du til sidst kan udregne med dit punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af SuneChr

F(x)  =  ∫ f(x) dx           Løs ligningen   F(1)  =  1


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2012 af mathon

 

         F(x) = ∫ f(x) dx = ((5/x)+(e^x)+(3x^2)+4) dx = 5ln(x) + ex + x3 + 4x + k

         F(x) = 5ln(x) + ex + x3 + 4x + k     og

         1 = 5·ln(1) + e1 + 13 + 4·1 + k  ........

 


Svar #4
05. februar 2012 af multo26 (Slettet)

Får I også konstanten til: -e-4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af mathon

         k = -e-4

         Ja


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.